Followers

Saturday, August 19, 2017

Boboiboy Galaxy Episod 5

MUNGKIN ada pembaca blog SC ini merupakan peminat setia siri animasi Buatan Malaysia yang sememangnya diminati oleh semua golongan tidak kira kanak-kanak mahupun dewasa kerana sememangnya animasi ini memang universal jadi bebaslah di antara kita untuk menjadi peminat animasi ini atau tidak kerana animasi memang dicipta memang untuk semua golongan dan bukanlah hanya untuk kanak-kanak semata-mata. 

Animasi yang SC maksudkan ialah Boboiboy Galaxy. Sebenarnya ini bukanya baru sahaja berkongsi video animasi ini, sebelum SC telah kongsikan sebanyak 4 Episod. Dalam posting SC pada hari ini SC masukkan Boboiboy Galaxy Episod 5 khas untuk tontonan anda semua selaku pembaca setia blog ini walaupun blog ini sebenarnya tak seberapa kalau nak dibandingkan blog-blog lain yang lagi top kedudukanya.

Marilah bersama kita mengembara bersama Boboiboy beserta rakan-rakan seperjuanganya. SC hendak ingatkan di sini bahawa walaupun ia hanya siri animasi tetapi kita tidak boleh memandang rendah kepada animasi ini kerana bukan semua orang dikurniakan bakat besar untuk menjadi seorang animator .

Thursday, August 17, 2017

Ribut Kencang di Paka Terengganu Pada 14 Ogos 2017

BEBERAPA hari yang lalu satu kejadian ribut kencang telah melanda Paka. Paka merupakan salah sebuah daerah di dalam naungan Kerajaan Negeri Terengganu, di mana Sultan bagi negeri Terenganu ialah DYMM Sultan Mizan Zainal Abidin dan kerajaan negerinya diketuai oleh YAB Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Razif.

Dilaporkan bahawa ribut kencang itu tidak mengakibatkan sebarang kemalangan jiwa. Alhamdullillah semuanya selamat. Kejadian ribut tersebut sebenarnya telah berjaya dirakam dan turut menjadi viral di media sosial. Oleh yang demikian SC pun ingin turut berkongsi rakama video amatur tersebut kepada anda semua selaku pembaca setia blog SC yang tak seberapa ini.

Video tersebut telah merakamkan detik-detik cemas berlakunya ribut kencang berhampiran loji penapisan minyak di Kerteh. Melihat video tersebut SC sangat terkejut dan berharap tiada yang menjadi korban mangsa ribut kencang tersebut, Alhamdulillah sepertimana yang dilaporkan tiada kemalangan jiwa akibat daripada ribut kencang itu berlaku.

Tuesday, August 15, 2017

Y15ZR Drag Race 2017

MAJULAH sukan untuk negara. SC percaya ada di antara anda semua adalah peminat sukan dunia pemotoran oleh yang demikian hari ini SC nak kongsikan dengan anda semua Video Perlumbaan Drag Race menggunakan jentera Yamaha Y15ZR yang di adakan di Gong Badak, Kuala Terengganu, Malaysia. 

Mungkin video ini dapatlah memberikan anda semua  tontonan perlumbaan berkenaan yang mungkin ada di antara anda semua yang meminati sukan permotoran tetapi tidak berkesempatan untuk berkunjung ke Gong Badak, Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia kerana kesibukkan tugas ataupun tidak mempunyai sumber kewangan yang cukup. Oleh itu, sebagai mengubat kerinduan anda semua kepada sukan permotoran SC kongsikan video perlumbaan Drag Race tersebut untuk tatapan pembaca setia blog SC yang tak seberapa ini. 

Dalam masa yang sama, SC berharap bagi memastikan bahawa Dunia Sukan Permotoran negara terus mendapat tempat di hati peminat sama-samalah kita termasuklah anda semua memberikan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada sukan dunia permotoran ini dengan hadir ke mana-mana tempat yang menganjurkan perlumbaan 'halal' ini. 

Sunday, August 13, 2017

House Tour Aiman Tino

SC percaya ramai daripada anda semua yang mengenali penyanyi muda yang berbakat besar. Penyanyi yang SC maksudkan itu ialah Aiman Tino. Mungkin ada diantara anda semua bukan sahaja mengenali Aiman Tino malah ada yang merupakan peminat Aiman Tino dan mungkin juga ada di antara anda semua adalah die hard fan Aiman Tino. Oleh itu, pada artikel SC kali ini SC memilih untuk berkongsi dengan anda semua satu video House Tour ke Rumah Aiman Tino. 

Aiman Tino sememangnya penyanyi yang mempunyai bakat besar dan lagu-lagunya ternyata mendapat tempat di hati peminat-peminat industri muzik tanah air kita, malah populariti Aiman Tino juga berkembang cepat mungkin kerana beliau bukan sahaja penyanyi yang berbakat besar malah mempunyai paras rupa yang menarik ala-ala jambu gitu. 

Kali ini apakata kita melawat ke rumah beliau menerusi Video yang telah pun menjadi Viral di media sosial. Namun, kali ini SC pula ingin berkongsi video yang dihostkan oleh Aiman Tino itu sendiri kepada pembaca setia blog SC ini. SC berharap video ini mampu memberikan info berguna terutamanya kepada die hard fan Aiman Tino ini. 

Friday, August 11, 2017

Lirik Lagu Senorita (OST Abang Long Fadil 2)

FILEM Abang Long Fadil 2 akan menemui kita di pawagam berhampiran dengan anda semua pada 24 Ogos 2017 nanti, oleh yang demikian bagi membawa semangat kepada anda semua untuk menonton filem yang dijangka mendapat kutipan Box Office. Disebabkan itulah pada kali ini SC ingin berkongsi dengan anda semua lirik lagu beserta muzik video Senorita yang menjadi lagu runut bunyi /Original Sound Track (OST) untuk filem Abang Long Fadil 2.

Mungkin dengan perkongsian ini dapat meningkatkan semangat anda semua untuk menonton filem ini. Filem ini juga dikhabarkan banyak memaparkan aksi-aksi yang menarik dan mampu membuatkan anda semua terhibur dengan aksi-aksi yang dimuatkan di dalam Filem Melayu yang bergenre aksi ini. Lagu OST untuk filem ini yang bertajuk Senorita dinyanyikan oleh Dato AC Mizal, Syamsyul Yusof dan Shuib. Bukan sebarang artis yang membawa lagu ini masing-masing ada kelebihan sendiri.

Selepas menonton Video Muzik Senorita ini SC cadangkan kepada anda semua supaya jangan lupa pula untuk ke pawagam-pawagam yang berhampiran dengan anda semua bagi penonton filem yang dijangka mencapai kutipan pecah panggung, tak lain tak bukan filem Abang Long Fadil 2 di mana Zizan Razak adalah pemegang watak utama dalam filem ini. 

LIRIK LAGU SENORITA (OST ABANG LONG FADIL 2)
Artis: Dato AC Mizal, Syamsyul Yusof, Syuib

Wednesday, August 9, 2017

Benelli RFS 150i

HARI ini SC ingin berkongsi dengan anda semua sebuah model motosikal yang baru sahaja berada di pasaran negara kita Malaysia tanah tumpahnya darahku. Motosikal yang SC maksudkan ialah Benelli RFS 150i. Mungkin anda semua boleh menggunakan maklumat-maklumat yang SC kongsikan kepada anda untuk membuat pilihan samaada anda mahu beli atau tak nak beli motosikal tersebut. 

Motosikal tersebut adalah keluaran Benelli. Benelli merupakan syarikat pengeluar motosikal yang ditubuhkan pada tahun 1911 lagi, pendek kata Benelli ni sudah lama dalam bidang pengeluaran motosikal jadi pengalaman tersebut mungkin boleh dijadikan ukuran kepada anda semua untuk membuat keputusan samaada mahu membeli atau tak model tersebut. 

Ok lah sebelum SC melalut lebih lagi lebih baik kita menumpukan kepada penerangan tentang spesikifasi motosikal Benelli RFS 150i ini. Ye lah kalau kita nak beli motosikal sudah tentu kita perlu tahu spesifikasinya nanti barulah kita boleh buat perbandingan.

SPESIFIKASI MOTOSIKAL BENELLI RFS 150i

Monday, August 7, 2017

I Am Me - Datuk Seri Vida

SIAPA tak kenal dengan Datuk Seri Vida pengasas Vida Beauty di mana produk beliau yang paling famous adalah Pamoga dan Qu Puteh....Putih...putih ini barulah puteh. Kini DSV telah menambah satu lagi profesionya apabila kini beliau sudah bergelar penyanyi dengan terbitnya Single Pertama Datuk Seri Vida yang bertajuk I Am Me.

Hari ini SC memilih untuk berkongsi dengan anda semua lirik lagu tersebut beserta dengan muzik videonya sekali semoga anda semua terhibur mendengar lagu nyanyian businesswoman dan juga jutawan yang paling kontroversi di Malaysia ini. 

Mungkin ramai juga yang membenci DSV ini, tetapi bagi SC ia perkara biasa kerana kita tidak mampu puaskan hati semua orang sepertimana cerita ayah dan anaknya beserta seekor unta. Hendak dijadikan cerita si anak berjalan bersama ayahnya sambil mengheret seekor unta, lalu datang orang berkata "Apa lah orang ni ada unta tak naik tapi sanggup berjalan kaki" mendengar kata-kata orang itu si ayah pula menunggang unta tersebut. Namun di pertengahan jalan mereka terserempak lagi dengan orang kali ini orang itu berkata pula "Kenapalah si ayah itu membiarkan anaknya jalan kaki sedangkan dia menunggang unta". Ekoran daripada itu si ayah pun mengarahkan anaknya untuk menunggang unta dan si ayah berjalan kaki. Selepas beberapa lama meneruskan perjalanan mereka sekali lagi mereka dengan terserempak dengan orang kali ini orang itu berkata "Apalah anak dia tu sanggup biarkan ayahnya yang sudah tua berjalan kaki sedangkan anak yang muda bertenaga itu menunggang unta". Mendengar kata-kata itu si ayah sekali lagi menukar strategi kali ini mereka berdua pula menunggang unta tersebut. Di pertengahan jalan mereka sekali lagi di sapa orang kali ini orang itu berkata "Zalimnya dua beranak ini kesian dekat unta tu terpaksa menanggung beban sampai dua orang". Berdasarkan cerita ini kesimpulanya kita tidak mampu untuk memuaskan hati semua orang jadi bagi orang-orang kat luar sana henti-hentilah kecam DSV.

Sebenarnya SC sendiri mempunyai hati dan perasaan terhadap DSV tapi apakan daya DSV lebih memilih untuk David Beckham. Lagipun SC faham hanya satu sahaja kriteria SC yang memenuhi kriteria yang DSV mahukan iaitu muda yang lain tu semuanya SC tak ada. Nak buat macamana tak ada jodoh jadi SC redho dan pasrah sahaja bahawa hati DSV tidak akan menjadi milik SC.

LIRIK LAGU I AM ME
ARTIS: DATUK SERI VIDA