Followers

Saturday, August 11, 2012

10 Antivirus Terbaik 2012

HARI ini SC memilih untuk berkongsi dengan korang semua satu info yang amat berguna terutamanya kepada sesiapa sahaja yang memiliki komputer peribadi ataupun komputer buku. Info yang SC maksudkan ialah informasi tentang 10 antivirus terbaik bagi tahun 2012.
Carta 10 Antivirus Terbaik 2012:
#1 Bitdefender Antivirus Plus
#2 Kaspersky Antivirus
#3 Panda Antivirus Pro
#4 F-Secure Antivirus
#5 AVG Antivirus
#6 Avast! Pro Antivirus
#7 G Data Antivirus
#8 BullGuard Antivirus
#9 Avira Antivir Premium
#10 ESET Nod 32 Antivirus

SC Akan ulasnya satu persatu untuk kemudahan korang semua membuat pilihan antivirus yang sesuai buat komputer peribadi atau komputer buku korang. Sila rujuk skala sepertimana di bawah ini:

Skala
10-9 Sangat Cermelang
8-6 Baik
5-4 Sederhana
3-2 Buruk
1-0 Sangat Buruk

#1 BitDefender Antivirus Plus

Penilaian Keseluruhan: 10
Prestasi: 10
Ciri-Ciri: 10
Bantuan & Sokongan: 10

Komen Ulasan:
Jika anda sedang mencari perisian antivirus yang kuat dan mudah, BitDefender Antivirus Plus berdiri di bersedia. Menawarkan keselamatan pepejal batu, kebolehgunaan mudah, penggunaan sumber yang berkesan dan harga yang menarik, BitDefender Antivirus Plus adalah perisian antivirus yang terbaik dan merupakan pemenang Anugerah Emas laman sensawang Top Ten Review. 

ia adalah peringkat penyelesaian perisian antivirus dengan perlindungan bentuk dan prestasi sama ada anda seorang pengguna maju untuk mengawal keseluruhan proses secara manual atau purata pengguna yang hanya mahu satu set dan-lupa penyelesaian. Perisian antivirus ini memberikan perlindungan dan ketenangan fikiran tanpa membebankan prestasi PC anda atau gaji. 

Kelebihan: Termasuk Perkhidmatan Sokongan 24/7
Kekurangan: 
Produk boleh didapati dalam bahasa Inggeris, Belanda, Perancis, Jerman, Itali, Jepun, Portugis, Romania dan Sepanyol tetapi tidak Bahasa Klingon.

#2 Kaspersky Antivirus

Penilaian Keseluruhan: 9.65
Prestasi: 9.55
Ciri-Ciri: 10
Bantuan&Sokongan: 10

Komen Ulasan:
Kaspersky Anti-Virus menawarkan keselamatan pepejal batu tanpa mengorbankan prestasi, menjadikannya salah satu penyelesaian terbaik perisian antivirus tersedia. Kaspersky Anti-Virus memperolehi Anugerah Perak laman sesawang TopTenREVIEWS untuk menyediakan jaminan yang cemerlang dalam permohonan antivirus yang profesional dan mudah untuk digunakan.

Kaspersky Anti-Virus adalah sebuah aplikasi yang komprehensif, melindungi sistem anda daripada beberapa ancaman, termasuk bots, cacing, Trojan, rootkit, spyware dan virus. Perisian termasuk teknologi maju yang mengesan dan mencegah ancaman baru.


Kaspersky Anti-Virus melindungi komputer dari sudut beberapa, berkesan mengesan, mencegah dan menghapuskan semua bentuk malware. Perisian antivirus dilengkapi untuk melindungi sistem daripada virus tradisional. Ia juga mempunyai teknologi canggih untuk melindungi daripada ancaman yang tidak diketahui. Tambahan lagi, terdapat beberapa alat dan ciri-ciri khusus web bahawa Kaspersky termasuk yang biasanya hanya dijumpai dalam suite keselamatan internet yang lebih menyeluruh.

Produk termasuk tiga lesen. Perisian yang bekerja di dalam komputer riba dan netbook. Pemasangan adalah cepat dan berterus-terang dan tidak memerlukan 1 restart. Jika komputer anda mati, anda akan perlu Backup dan Cakera Penyelamat, yang anda boleh membeli atau mencipta sendiri (jadi ingat untuk melakukannya sebelum komputer anda tidak dapat hidup langsung).Ini pemulihan cakera boot boleh menyelamatkan komputer anda dengan boot sebelum ke OS untuk mengesan dan membuang malware, jadi ia adalah alat yang hebat untuk kecemasan. Tetapi bagaimana jika sistem anda sehingga dijangkiti bahawa anda tidak boleh memasang perisian antivirus atau pun memulakan komputer?Jika anda tidak mampu untuk memuat turun perisian kerana malware, anda mempunyai pilihan untuk memuat turun satu alat khusus untuk preemptively mengimbas PC dan mengeluarkan ancaman untuk menampung pemasangan yang bersih.

Perisian antivirus ini adalah mudah untuk digunakan. Semua bermul tidak akan takut-takut. Sama ada anda seorang pengguna maju mencari kawalan intensif, atau pengguna yang santai yang hanya memerlukan perlindungan tanpa pengawasan malar, Kaspersky akan bekerja untuk anda.dia perantara yang dianjurkan dengan berkesan dan mesra pengguna, dan ia mempunyai grafik kod warna supaya anda sentiasa tahu status keselamatan anda. Salah satu bahagian terbaik permohonan keselamatan ini adalah bahawa anda boleh menetapkan keutamaan anda dan biarkan ia melindungi anda tanpa sentiasa memantau. Imbasan dan kemas kini berlaku secara automatik secara lalai.Dan perisian termasuk keselamatan masa sebenar anda melayari fail web, download dan terbuka, atau berkomunikasi dengan e-mel atau IM. Sekiranya jangkitan atau ancaman berpotensi, perisian segera membolehkan anda tahu dan menyediakan akses yang pantas untuk mengenal pasti dan menetapkan masalah ini supaya anda boleh bergerak.

Kelebihan: Menurut AV-Test, Kaspersky mengesan ancaman baru pada kadar kejayaan 100 peratus.
Kekurangan: Harga yang muncul tinggi, tetapi ia tidak termasuk lesen tiga pengguna.


#3 Panda Antivirus Pro

Penilaian Keseluruhan: 8.98
Prestasi: 9.25
Ciri-Ciri: 8.75
Bantuan&Sokongan: 5

Komen Ulasan:
Panda Security SL, dahulunya Perisian Panda, adalah salah satu vendor perisian keselamatan komputer dominan. AV-Test memberikan skor yang cemerlang.Penganalisis industri memuji inovasi teknologi. Sejak 1990, apabila ia dilancarkan di Bilbao, Sepanyol, Panda Security telah mencapai capaian di seluruh dunia.Terdapat anak-anak syarikat Panda di Austria, Belgium, Perancis, Finland, Jerman, Jepun, Belanda, Sepanyol, Sweden, United Kingdom dan Amerika Syarikat.Terdapat juga francais Keselamatan Panda di 44 buah negara lagi

Panda Antivirus Pro merupakan salah satu perisian terbaik produk antivirus dan disepadukan dengan firewall proprietari. Dari segi prestasi, Panda Antivirus Pro berjalan dengan anjing besar, mengikut AV-Test. Ia memenangi Anugerah Gangsa laman sesawang TopTenREVIEWS untuk perisian antivirus.

Kelebihan: AV-Test memperakui Panda Antivirus sebagai salah satu perisian terbaik produk antivirus.
Kekurangan: Sokongan teknikal adalah terhad kepada e-mel.

#4 F-Secure Anti-virus

Penilaian Keseluruhan: 8.65
Prestasi: 9.25
Ciri-Ciri: 5
Bantuan&Sokongan: 10

Komen Ulasan:
F-Secure Anti-Virus adalah antara perisian terbaik program antivirus. Ia adalah diselaraskan, pantas dan berkesan. Dengan teknologi perlindungan maju dan ciri-ciri keselamatan tambahan bersepadu, F-Secure melindungi terhadap virus, spyware, cecacing dan Trojan.

F-Secure juga boleh mengesan dan menghapuskan rootkit. Perisian antivirus ini juga melindungi terhadap virus yang disebarkan melalui e-mel, biskut atau malware yang cuba untuk menyusup registry PC.

Kelebihan: F-Secure mempunyai sumber antara muka dan penggunaan inovatif mengkagumkan.
Kekurangan: Ia tidak mempunyai keupayaan anti-phishing.

#5 AVG Antivirus

Penilaian Keseluruhan: 8.45
Prestasi: 8.05
Ciri-Ciri: 10
Bantuan&Sokongan: 10

Komen Ulasan:
AVG Technologies bermula pada tahun 1991 dan kini merupakan salah satu pemain terbesar dalam pasaran perisian antivirus dengan pejabat-pejabat korporat di Eropah, United Kingdom dan Amerika Syarikat.AVG Anti-Virus adalah salah satu daripada segelintir yang terbaik berbayar produk perisian antivirus di dunia.

Kelebihan: Hanya segelintir produk perisian antivirus melaksanakan dengan baik.
Kekurangan: 
Perkidmatan Sokongan yang cemerlang disediakan oleh live chat atau e-mel, tetapi jika anda hanya perlu menggunakan telefon, ia bukan merupakan satu pilihan.

#6 Avast! Antivirus Pro

Penilaian Keseluruhan: 8.08
Prestasi: 7.75
Ciri-Ciri: 10
Bantuan&Sokongan: 7.50

Komen Ulasan:
Avast Pro Antivirus adalah perisian antivirus yang baik. Avast Pro mempunyai antara muka yang menarik dan banyak ciri-ciri praktikal seperti:

WebRep: 
menyediakan pengimbasan pautan proaktif dengan penilaian reputasi keselamatan berkod warna pada hasil carian

SafeZone:
dalam-1 desktop maya (kotak pasir) alat untuk membeli-belah atau perbankan dalam talian yang bijaksana.

AutoSandbox: 
secara automatik membuka aplikasi yang mencurigakan di dalam kotak pasir maya dilindungi

Security Gadget: 
widget desktop kecil untuk Windows 7 atau Vista untuk membantu anda kekal sehingga tarikh pada status keselamatan anda

Kelebihan: 
Avast Pro Antivirus menawarkan pengimbasan berasaskan reputasi link, desktop maya dan melayari kotak pasir automatik.

Kekurangan: Produk Avast ini tidak termasuk antiphishing.

#7 G Data Antivirus

Penilaian Keseluruhan: 8.05
Prestasi: 8.20
Ciri-Ciri: 7.50
Bantuan&Sokongan: 7.50

Komen Ulasan:
Dengan lebih 20 tahun dalam perniagaan keselamatan komputer dan pertumbuhan berterusan, G Data adalah salah satu perisian terbaik produk antivirus, dan ia menunjukkan dengan perisian keselamatan mereka yang mudah dan bernilai. G Data AntiVirus memberikan tahap keselamatan yang tinggi dan mudah menggunakan produk.

Kelebihan: 
G Data AntiVirus menggunakan 2 enjin pengimbasan yang berasingan, heuristik dan cap jari-pembelajaran diri.

Kekurangan: 
Perisian ketinggalan beberapa ciri tambahan seperti mod peminat permainan video, mod penjimatan bateri atau pengimbas link.

#8 BullGuard Antivirus

Penilaiaan Keseluruhan: 7.98
Prestasi: 7.98
Ciri-Ciri: 10
Bantuan&Sokongan: 10

Komen Ulasan:
Dalam bidang perisian antivirus yang sesak, ia adalah sukar untuk mencari jalan positif untuk menonjol. BullGuard Perisian antivirus tidak dengan alat antispamware, beberapa ciri pengesanan awal mengesankan, antara muka yang menarik dan perkhidmatan pelanggan yang cemerlang.

Perkara-perkara tidak agak cukup untuk membawa mereka ke atas cerucuk, tetapi perisian antivirus ini melakukan kerja-kerja yang kukuh apabila ia datang untuk melindungi komputer anda daripada pelbagai serangan.

Kelebihan: Ciri antispam dan pengesanan awal adalah bonus yang bagus.
Kekurangan: Produk lain yang mempunyai antivirus kuat berdasarkan ujian yang direkodkan.

#9 Avira AntiVir Premium

Penilaian Keseluruhan: 7.68
Prestasi: 7.68
Ciri-Ciri: 8.75
Bantuan&Sokongan: 10

Komen Ulasan:
Menggabungkan kecekapan yang sangat baik dan teknologi canggih, Avira AntiVir Premium adalah salah satu perisian antivirus yang terbaik. Dengan lebih 20 tahun dalam perniagaan, Avira terus untuk mendapatkan pengguna baru di seluruh dunia. Perisian antivirus percuma mereka adalah sangat popular, dan perlindungan tambahan daripada penyelesaian yang dibayar ini pastinya berbaloi.

Kelebihan: 
Avira AntiVir Premium menyeimbangi perlindungan dan prestasi, dan termasuk perlindungan daripada beberapa ancaman.

Kekurangan: 
Analisis heuristik Lanjutan dan Pengesanan (HADAPAN) teknologi kadang-kadang lebih melindungi.

#10 ESET Nod 32 Antivirus

Penilaian Keseluruhan: 7.63
Prestasi: 7.20
Ciri-Ciri: 10
Bantuan&Sokongan: 7.50

Komen Ulasan:
ESET NOD32 Antivirus adalah amat berguna untuk pengguna di rumah yang mencari perisian antivirus yang mudah. ESET NOD32 Antivirus melindungi daripada malware seperti virus, cecacing, trojan, spyware dan rootkit. Pelbagai jenis malware menggunakan pendekatan yang berbeza untuk menyusup. Virus komputer, sebagai contoh, program komputer yang meniru diri dengan merebak dari komputer ke komputer.

Cacing mengambil kesempatan daripada kelemahan keselamatan untuk menyebarkan melalui rangkaian. Kuda trojan berpura-pura tidak berbahaya sehingga mereka tiba di tempat di mana mereka boleh berbuat kerosakan. Spyware mengumpul seberapa banyak yang ia boleh berkumpul mengenai identiti peribadi dan tingkah laku anda dalam talian. Menggali rootkit jauh ke dalam sistem operasi dan menetapkan sendiri kawalan penyeliaan terhadap proses yang membolehkan mereka untuk menyembunyikan bukti pengambilalihan.

Kelebihan: 
ESET NOD32 Antivirus skor 83 peratus dalam ujian kebolehgunaan AV-Test untuk Windows 7.

Kekurangan: 
AV-Test markah keupayaan untuk melaksanakan pembaikan dalam persekitaran Windows 7 ESET tidak cemerlang.

SC: Semoga info ini menjadi panduan terbaik buat korang semua. 

1 comment: