Followers

Sunday, November 13, 2011

Filem Klip 3GP

SALAM 1Malaysia Sc ucapkan kepada semua pembaca setia blog Sembang Cerita. Lama juga SC tidak menemui pembaca setia blog ini, bukanlah SC sengaja tak nak mengeluarkan sebarang artikel tetapi SC terlalu sibuk dengan tugas-tugas SC.

Kebetulan pula, hari ini SC ada masa terluang jadi masa yang terluang ini tidak disia-siakan oleh SC dan SC mengambil keputusan untuk memuatkan artikel terbaru di dalam blog ini pada hari ini. Hari ini SC memilih untuk bercerita mengenai filem yang sedang ditayangkan di pawagam iaitu Filem Klip 3GP.

Sebagai mukadimah SC rasa eloklah SC terlebih dahulu bercerita mengenai sipnopsis Filem Klip 3GP yang dikatakan mendapat sambutan tak tau lah hangat ke tak. Bagi mereka-mereka yang ingin mengetahui sipnopsis Filem Klip 3GP bolehlah membacanya di bawah ini:

SIPNOPSIS FILEM KLIP 3GP


Eddie pada usia hanya sekitar 20-an sudah merasa kejayaan urusan perniagaannya di Internet. Dia seorang jejaka yang memiliki segalanya – tampan, menikmati kehidupan mewah dan juga teman wanita sekeliling pinggang. Tanpa diketahui sesiapa, Eddie sebenarnya meraih keuntungan daripada perniagaan yang membeli dan menjual klip-klip pornografi dan sensasi di Internet. Maya Akhtar pula adalah seorang jurnalis yang komited terhadap kerjayanya. Malangnya, dia telah jatuh mangsa kepada ugutan Sunny yang memiliki rakaman video hubungan sulit mereka.

Lebih mengejutkan lagi, perbuatan Sunny ini disokong oleh isterinya sendiri Rita, kerana inilah cara mereka membuat duit, dengan memperdaya wanita untuk tidur dengan Sunny dan memeras ugut mangsa kemudian. Suria, Mina dan Zakiah adalah tiga gadis remaja yang dalam perjalanan untuk mencari hiburan hujung minggu di Kuala Lumpur. Tanpa disangka, malam itu berubah menjadi suatu peristiwa yang menyeramkan apabila mendapati diri mereka diburu oleh satu makhluk yang mengerikan. Sandra adalah seorang gadis sekolah yang menjadi mangsa deraan seksual oleh Jefri.

Lebih dari itu, Sandra satu hari telahdiperkosa beramai-ramai oleh satu geng motosikal yang dianggotai Jefri dan abang kandung Sandra sendiri iaitu Burn. Acara perkosaan ini telah dirakamkan oleh geng ini melalui kamera telefon bimbit Jefri. Dalam filem 3GP, kehidupan watak-watak berbeza ini akhirnya bersulaman dan berkait melalui pembocoran klip-klip 3gp mereka kepada masyarakat Internet –dan dunia mereka bertembung dalam satu kemuncak yang dramatik.

Video Trailer Filem Klip 3GP


No comments:

Post a Comment