Followers

Wednesday, November 16, 2011

Filem Misteri Jalan Lama

FILEM Misteri Jalan Lama diarahkan oleh Afdlin Shauki mungkin sebuah filem pertama yang berngere supernatural di Malaysia. Hari ini SC memilih untuk berkongsi dengan korang semua maklumat atau info mengenai filem yang bakal ditayangkan di pawagam kelak.

Bercakap mengenai filem adalah lebih elok terlebih dahulu kita membincangkan berkenaan Sipnopsis Filem Misteri Jalan Lama dan mungkin dengan sipnopsis ini boleh dijadikan panduan oleh anda semua untuk menonton filem ini di pawagam. Sipnopsis filem tersebut korang boleh baca di bawah ini:

SIPNOPSIS FILEM MISTERI JALAN LAMA

Sebuah kisah yang menakjubkan tentang dua dunia berbeza, namun berlandaskan kasih sayang. Dua beradik, Indra dan Ilya dalam perjalanan pulang ke kampung halaman mereka untuk urusan pengebumian ayah mereka, Iskandar. Indra adalah anak kandung Iskandar yang menjadi pelumba kereta profesional, tetapi kuat berjudi dan seringkali meminjam daripada Ah Long. Hidupnya kini diburu gangster. Manakala Ilya pula adalah anak angkat Iskandar yang diberikan oleh ‘seseorang’ ketika Iskandar melalui sebatang jalan lama 25 tahun dahulu. Ilya seorang anak yang baik, yang banyak membantu Iskandar membina kerjayanya. Iskandar juga sangat sayangkan Ilya. Ini jugalah yang menjadi punca ketidakpuasan hati Indra, lalu membawa diri jauh daripada keluarga.

Pada hari kematian Iskandar, buat pertama kalinya selepas 15 tahun, Indra ke pejabat ayahnya untuk mengambil surat wasiat yang ditinggalkan untuknya. Indra diminta membawa Ilya pulang, kerana Ilya tidak tahu memandu. Ketika di lebuhraya, Indra dikejar oleh gangster. Lalu Indra mengambil keputusan menggunakan jalan lama.  Ketika melalui jalan lama, tidak semena-mena mereka memasuki ‘dunia lain’. Pelbagai peristiwa pelik dialami mereka sepanjang berada di dunia tersebut. Daripada diganggu oleh makhluk mengerikan hinggalah kepada sesuatu yang mengasyikkan. Apakah akan terjadi mereka berdua ? siapakah sebenarnya mereka ? Apakah yang terdapat di jalan lama tersebut ? Nantikan filem Fantasi Drama pertama arahan Afdlin Shauki ini yang bakal menemui penonton pada 24 November 2011.

VIDEO TRAILER FILEM MISTERI JALAN LAMA
SC: Daripada Trailer ni filem ni nampak macam hebatnya...apa tunggu lagi....

No comments:

Post a Comment