Followers

Monday, January 9, 2012

Filem Ombak Rindu

HARI ini SC nak berkongsi dengan korang semua sebuah filem yang baru SC tonton beberapa hari yang lepas, filem ini bagi SC sangat menarik dan amat berkesan sehinggakan boleh membuat air mata secara tak sengaja keluar.

Filem Ombak Rindu ini sebenarnya sebuah filem yang diadaptasi daripada sebuah novel yang berjudul Ombak Rindu, Filem ini bagi SC ternyata menyetuh perasaan ada sahabat SC yang keluar air mata berderai-derai bila menonton filem ini.

Adalah lebih elok SC kongsikan terlebih dahulu sipnopsis filem Ombak Rindu untuk tatapan korang semua especially pembaca-pembaca setia blog SC ini. Korang bolehlah lah baca sipnopsis Ombak Rindu sepertimana di bawah ini:

SIPNOPSIS OMBAK RINDU

Filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di Kuala Lumpur untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.

Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. namun selepas itu, Hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. Hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.
Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hub

ungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah Pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa Hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.

VIDEO TRAILER OMBAK RINDU

SC: Filem yang menyayat hati rugi kalau korang tak tengok

No comments:

Post a Comment